Nyheter från Kalmarsunds sjövärnskår

LÄS FLER NYHETER

Kommande händelser

Se fler händelser

Sociala medier

2 dagar sedan

Kalmarsunds Sjövärnskår

Möjlighet att söka centrala kursen Båttjänst 1 på Gotland!

Nu har du möjlighet att söka denna mycket uppskattade SVK-kurs. Kursen utgör sista delen i utbildningstrappan mot vår instegsbefattning ombord på våra klass 8-fartyg – som besättningsman.

Kursen går med Gotland som utgångspunkt och innehåller både teori och en hel del praktik ombord på ett av Gotlands Sjövärnskårs klass 8-fartyg. Du kommer bl.a. få lära dig att kasta loss, lägga till, hålla utkik under gång, öva terminologin inom besättningen samt köra fartyget under totalt 40 timmar fördelat på antalet elever.

Kurschefen Christer är mycket rutinerad och omtyckt.
Datum: 30/9-6/10

Förkunskapskrav: förarintyg inkl. SRC samt ett giltigt läkarintyg för sjöfolk.
Anmälningsblankett till kursen och mer att läsa om kursen i vår kurskatalog hittar du på www.sjovarnskaren.se
... Läs merLäs mindre

Se inlägget på Facebook

2 månader sedan

Kalmarsunds Sjövärnskår

En bild från helgens ungdomsaktivitet. En helgaktivitet med övernattning på en ö söder om Kalmar, Nya sökande till GK hade fått inbjudan att delta så de får möjlighet att bekanta sig med Sjövärnskårens verksamhet och en möjlighet att få lära känna de äldre ungdomarna.
I och med denna avslutningshelg så är första halvårets hemortsutbildning avslutad. En vår som har innehållit kustskepparutbildning, SRC och studiebesök.
Vi önskar alla våra ungdomar en skön sommar på sina respektive sommarkurser, skonertseglingar och utlandsutbyte. I skrivande stund är det 30 st ungdomar igång i vår verksamhet.
... Läs merLäs mindre

Se inlägget på Facebook