Lördag den 12 maj bjuder vi in alla till en familjedag på Sjöhistoriska museet på tema livräddning. Under dagen erbjuder vi aktiviteter både ute och inne.

Program

Kl. 11:00 – 16:00

Clownmedicin kommer att hålla till i en del av museet skaparverkstad. Där kan barnen antingen skapa som vanligt till en materialkostnad av 50 kr eller lägga en pärlplatta i form av en clown som kommer att ges till ett barn i behov av uppmuntran. Det senare alternativet kostar inget.

Kl. 13:00

Familjeföreställning med Clowner utan gränser i hörsalen. Därefter blir det prova på för barnen i Museets Minneshallen eller ute om det är fint väder.

Kl. 13:00 – 15:00

Den ideella organisationen Kompisbyrån är på plats. Kompisbyrån jobbar för att människor som söker ny vänskapskontakter ska ha en plattform att mötas, antingen via deras app eller under olika publika evenemang. Konceptet kretsar kring att fika. Prova på kring en fika i vår Minneshall.

Över tiden

  • Under dagen kommer Kustbevakningen kommer att finnas på plats hela dagen med en ribbåt av modell KBV451 nere vid vår brygga.
  • Sjöpolisen kommer att besöka vår brygga under dagen förutsatt att de inte måste åka på utryckning.
  • Svenska Sjöräddningssällskapet kommer att finnas på plats med en båt nere vid vår brygga hela dagen förutsatt att de inte får en utryckning.

Sjövärnskåren kommer att finnas på plats hela dagen och hålla knop- och bårskola samt visar grunderna i HLR på museets HLR-dockor med möjlighet att prova på. Vi kommer att hålla till ute vid fint väder, annars är vi inne i någon av museets utställningar.

Missa inte heller vår tipspromenad på temat ”Alla kan rädda liv” och chansen att vinna finfina priser från vår butik.