När julmaten har börjat sjunka undan börjar det klia i fingrarna för många. Det är trist att sitta still och därför passade båtgruppen på att öva navigation. Planen var att navigera från Gålö till Huvudskär men eftersom stormen Urd just nu härjar runtom de svenska kusterna fick planen anpassas. I stället blev destinationen Alsnäset vid Ådfjärden. Där passade besättningen på att dricka kaffe och grilla hamburgare.

En lunch värdig mellandagarna. Foto: Anders Kallin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter uppehållet övade båtgruppen på fler manövrar innan de återgick till Gålö där våra fartyg numera ligger förtöjda. M/S Märsgarn och M/S Vitsgarn är två 700-båtar (f.d. 752 – HMS Willy och 751 – HMS Viking). M/S Märsgarn tillhörde tidigare kursgården Märsgarn där den använts för bla mattransporter till ön. M/S Vitsgarn tillhörde Roslagens Sjövärnskår och innan dess tillhörde den KTHs undervattensteknik. Under vintern 2014-2015 renoverades M/S Märsgarn på Kummelnäs varv i Nacka och blev MFI-godkänd under juni 2015 samt 2016.

M/S Märsgarn på sin tillfälliga förtöjningsplats på Ådfjärden. Foto: Anders Kallin