En kombinerad underrättelse och stabsövning med stora krav på strategiskt tänkande. Så avslutades höstterminen för eleverna på hemortsutbildningen i SjövärnskårenStockholm och Södertörns sjövärnskår. Grund-, fortsättnings- och praktikkursen formade lag och gjorde upp mot varandra – i ett parti schack.

Praktikkursen taktiserar. Foto: Magnus Lindstedt

Om du har spelat schack förut så vet du att du måste tänka flera steg framåt hela tiden. Men tänk dig att du byter spelare efter varje drag och får bara se spelplanenen i några minuter. Då blir allt genast svårare. Därför blev schackpartiet så mycket mer än bara ett spel. Det blev en stor samarbetsövning.

Alla knep är bra utom de dåliga. Men när det är dags att spela draget så är du själv. Foto: Magnus Lindstedt

GK 1 mötte GK 2 i en rafflande match och det var GK 2 som gick segrande ur striden. I prestigematchen FK mot PK blev resultatet oavgjort.

GK2 belönades med en chokladask. Foto: Magnus Lindstedt

Efter schackpartiet fick alla, både elever och instruktörer, chansen att sitta ner tillsammans med lite klassiskt julfika. Unggruppen arrangerade dessutom en frågesport som engagerade alla, särskilt kurschefen för fortsättningskursen.  Hemortsutbildningen är slut för denna termin. Nästa termin börjar den 12 januari.

Plats

Nästa aktivitet

[fusion_events cat_slug=”ungdomsverksamhet” number_posts=”1″ columns=”1″ picture_size=”cover” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” /]