Om Sjövärnsgården

Vackert beläget vid havet ligger Sjövärnsgården, i Gotlands sydligaste och minsta socken – Sundre. Det är en kursgård som drivs av Sjövärnskåren Gotland sedan 1993. Sjövärnsgården håller en enkel och trevlig vandrarhemsstandard, med 45 bäddar i 17 rum. Vi kan erbjuda övernattning som lämpar sig för enskilda, mindre sällskap och större grupper i en avslappnad atmosfär med rum från enkelrum och upp till 4-bäddsrum.

På innergården, precis vid Hoburgens södra fot, finns en stor grillplats. Med klinten som bakgrund ser och hör man vågorna svepa in över pallkanten och de skapar tillsammans en unik atmosfär vid middagsbordet. Vid kyliga kvällar kan man välja att ta sin kopp kaffe i dagrummet, som med sina panoramafönster ger ett ypperligt tillfälle att studera naturen och fåglarna lite närmare eller bara njuta av solnedgången över havet.

I närheten

Sjövärnsgårdens läge erbjuder möjlighet till fantastiska naturupplevelser. Strax intill gården har ornitologföreningen en stuga för fågelskådning och ringmärkning. På natten sveper ljuset från Hoburgens fyr över landskapet. Den slående utsikten uppe i fyren på dagtid är väl värt ett besök. Hoburgsgubben, den berömda rauken som är ett av landets mest kända utflyktsmål ligger ett stenkast ifrån gården.

I Kettelviken, strax norr om Hoburgsgubben, kan man besöka Stenmuseet för att se hur det gick till förr i tiden när det bröts sandsten på Sudret. Här tillverkades oändliga mängder slip- stenar och verksamheten kulminerade i slutet av 1800 talet och början av 1900 talet. År 1873 bildades Gotlands slipstensbolag som hade 150 anställda på den tiden. Ännu finns stenfabriken i Burgsvik med ett tiotal anställda och vid fabriken visas en sevärd utställning. Här kan ni läsa mer om vad Storsudret har att erbjuda.

Om anläggningen

Sänglinne och handduk tar man med sig själv eller hyr av oss för en liten kostnad. I korridoren finns herr- och damdusch, gemensamma toaletter samt bastu. Vi har ett fullt utrustat kök för självhushåll och maten kan intas i matsalen eller vid borden på terrassen, båda anslutna till köket. På innergården finns en fin grillplats. Rummet för den bästa naturupplevelsen är dagrummet med sin fantastiska havsutsikt. Konferensrummet rymmer 8-10 personer och tillgång finns till blädderblock och kanon.

Sjövärnsgården är bemannad av en stugvärd under högsäsong.

Prislista (gäller för 2022)

Enkelrum 340kr/rum/natt
2-bäddsrum 550 kr/rum/natt (ger ett bäddpris på 275 kr/natt)
3-bäddsrum 700 kr/rum/natt (ger ett bäddpris på 233 kr/natt)
4-bäddsrum 780 kr/rum/natt (ger ett bäddpris på 195 kr/natt)
Hela anläggningen 9450kr/dygn
Lakansset med handduk 115 kr/bädd

Bokningsinformation

Säsongsöppet
Sjövärnsgården har endast öppet under sommarhalvåret. Säsongen 2022 öppnar i mitten av april. Välkommen med din bokningsförfrågan enligt nedan.

Bokning
Bokningsförfrågan och andra frågor sker via e-post: bokning.gotland@sjovarnskaren.se
Enstaka rum kan förbokas, men före 1 maj har de som vill hyra hela anläggningen förtur.

Avbokning
Vi har inte hårda avbokningsregler under rådande pandemi. Istället förlitar vi oss på att du som gäst snarast avbokar om du eller någon i ditt sällskap har symptom eller känner att ni inte kan resa på ett säkert sätt. Gör du detta kan vi hyra in andra gäster. Vi tar ingen avbokningsavgift utan hela beloppet återbetalas.

Fakturering/betalning
Ingen betalning sker på Sjövärnsgården! Ni betalar in till angivet bankgiro så att betalningen är oss tillhanda senast en vecka innan ankomst. Vid ”sista minuten bokning” ska du kunna visa upp din inbetalning.
E-postfaktura skickas till din angivna adress. Önskar du hellre pappersfaktura ordnar vi detta om du är ute i god tid med din bokning.

In- och utcheckning
En stugvärd finns normalt på plats för att hjälpa er tillrätta.
Incheckning är mellan 13,00-17,00. Utcheckning sker innan lunch ca kl 11,00.
Önskar ni andra tider försöker vi tillmötesgå detta så gott det går. Det beror till stor del på bokningsläget. Ställ frågan till oss främst via e-post bokning.gotland@sjovarnskaren.se eller via telefon till stugvärden 0498-49 74 57

Kontakt under lågsäsong :
Helst via e-post: bokning.gotland@sjovarnskaren.se
Tfn: 073-181 88 69, Bevakas endast helger, så spela gärna in ett meddelande på svararen.

Kontakt under högsäsong:
Helst via e-post: bokning.gotland@sjovarnskaren.se
Tfn till Sjövärnsgården: 0498-49 74 57

Vägbeskrivning från Visby

Ta väg 140 mot Burgsvik. Vid Fidenäs: sväng höger på väg 142 mot Burgsvik. Passera samhället på Hoburgsvägen mot Hoburgen, väl framme där allmän väg upphör, fortsätt rakt fram på grusväg (skylt Sjövärnsgården), längst ner vid havet ligger Sjövärnsgården.

Bilder

Sjövärnsgården

2 o 3-bädds rummen (4-bädds 2 våningssängar)

Dagrummet, panoramafönster utåt havet

Matsalen

Altanen utanför matsalen