Om Sjövärnsgården

Vackert beläget vid havet ligger Sjövärnsgården, i Gotlands sydligaste och minsta socken – Sundre. Det är en kursgård som drivs av Sjövärnskåren Gotland sedan 1993. Sjövärnsgården håller en enkel och trevlig vandrarhemsstandard, med 45 bäddar i 17 rum. Vi kan erbjuda övernattning som lämpar sig för enskilda, mindre sällskap och större grupper i en avslappnad atmosfär med rum från enkelrum och upp till 4-bäddsrum.

På innergården, precis vid Hoburgens södra fot, finns en stor grillplats. Med klinten som bakgrund ser och hör man vågorna svepa in över pallkanten och de skapar tillsammans en unik atmosfär vid middagsbordet. Vid kyliga kvällar kan man välja att ta sin kopp kaffe i dagrummet, som med sina panoramafönster ger ett ypperligt tillfälle att studera naturen och fåglarna lite närmare eller bara njuta av solnedgången över havet.

I närheten

Sjövärnsgårdens läge erbjuder möjlighet till fantastiska naturupplevelser. Strax intill gården har ornitologföreningen en stuga för fågelskådning och ringmärkning. På natten sveper ljuset från Hoburgens fyr över landskapet. Den slående utsikten uppe i fyren på dagtid är väl värt ett besök. Hoburgsgubben, den berömda rauken som är ett av landets mest kända utflyktsmål ligger ett stenkast ifrån gården.

I Kettelviken, strax norr om Hoburgsgubben, kan man besöka Stenmuseet för att se hur det gick till förr i tiden när det bröts sandsten på Sudret. Här tillverkades oändliga mängder slip- stenar och verksamheten kulminerade i slutet av 1800 talet och början av 1900 talet. År 1873 bildades Gotlands slipstensbolag som hade 150 anställda på den tiden. Ännu finns stenfabriken i Burgsvik med ett tiotal anställda och vid fabriken visas en sevärd utställning. Här kan ni läsa mer om vad Storsudret har att erbjuda.

Om anläggningen

Sänglinne och handduk tar man med sig själv eller hyr av oss för en liten kostnad. I korridoren finns herr- och damdusch, gemensamma toaletter samt bastu. Vi har ett fullt utrustat kök för självhushåll och maten kan intas i matsalen eller vid borden på terrassen, båda anslutna till köket. På innergården finns en fin grillplats. Rummet för den bästa naturupplevelsen är dagrummet med sin fantastiska havsutsikt. Konferensrummet rymmer 8-10 personer och tillgång finns till blädderblock och kanon.

Sjövärnsgården är bemannad av en stugvärd under högsäsong.

Prislista (gäller för 2021)

Enkelrum 295 kr/rum/natt
2-bäddsrum 520 kr/rum/natt (ger ett bäddpris på 260 kr/natt)
3-bäddsrum 685 kr/rum/natt (ger ett bäddpris på 228 kr/natt)
4-bäddsrum 730 kr/rum/natt (ger ett bäddpris på 183 kr/natt)
Hela anläggningen 9200kr/dygn
Lakansset med handduk 115 kr/bädd

Information om bokning

Vi har ännu inte öppnat för säsongen, men du är välkommen att lägga en förbokning via e-post. Observera att dessa bokningar endast är preliminära och sätts fast 1 maj:

  • Om du är intresserad av att hyra hela Sjövärnsgården, för exempelvis konferens, bröllop eller andra arrangemang, hör av dig till oss säkrast före den 1 maj gällande år för offert och tillgänglighet.
  • Även större sällskap rekommenderas att kontakta oss före 1 maj för en preliminärbokning.
  • Enstaka rumsbokningar öppnas för bokning efter 1 maj. Dock kan man gärna komma med en bokningsförfrågan innan dess.

Bokning sker via e-post: sjovarnsgarden.hoburgen@gmail.com
Frågor sker via e-post: sjovarnsgarden.hoburgen@gmail.com

Kontakt under lågsäsong :
Helst via e-post: sjovarnsgarden.hoburgen@gmail.com
Tfn: 073-181 88 69, Bevakas endast helger, så spela gärna in ett meddelande på svararen.

Kontakt under högsäsong:
Tfn till gården: 0498-49 74 57
E-post: sjovarnsgarden.hoburgen@gmail.com

Vägbeskrivning från Visby

Ta väg 140 mot Burgsvik. Vid Fidenäs: sväng höger på väg 142 mot Burgsvik. Passera samhället på Hoburgsvägen mot Hoburgen, väl framme där allmän väg upphör, fortsätt rakt fram på grusväg (skylt Sjövärnsgården), längst ner vid havet ligger Sjövärnsgården.

Bilder

Sjövärnsgården

2 o 3-bädds rummen (4-bädds 2 våningssängar)

Dagrummet, panoramafönster utåt havet

Matsalen

Altanen utanför matsalen