Nu har kåren fått igång två stycken två-kronor, som ungdomarna i Gotlands Sjövärnskår fick prova under en vecka i augusti.

Ungdomsledaren Lova Silverräv med sin förtrogne Torbjörn Sköldefors hade fem elever med sig under sex roliga och lärorika dagar. Mer om detta går att läsa på Facebook

Lova fortsätter under hösten med olika utbildningar för ungdomar. Däribland Förarintyg och Kustskeppare samt VHF. Lova ser gärna att fler ungdomar söker sig till Sjövärnskåren då de får en bra grund i det marina livet. ”Kom hit och ha roligt” är budskapet som hon skickar ut till Gotlands ungdomar. Det är ett budskap som gäller även vuxna. För att bli medlem är det bara till att anmäla sig på hemsidan Om du har tidigare erfarenhet av det marina livet eller aldrig satt din fot i ett mindre fartyg än gotlandsfärjan men har ändå ett marint intresse spelar ingen roll. Alla är välkomna till Gotlands Sjövärnskår!