ORDFÖRANDEN HAR ORDET

Det går fortsatt framåt för vår kår. Medlemmar fortsätter att strömma till, folk blir mer och mer medvetna om vår existens och i år sjösätter vi inte mindre än fem ”nya” båtar i vår namn. Så gå ut på sjön i sommar som stolta medlemmar av en Sjövärnskår på frammarsch och NJUT när solen skiner, HA SKOJ när det blåser i seglen och MYS när det regnar.

Ha en UNDERBAR sommar!

.

HEMORTSUTBILDNINGAR

GRATTIS till Er alla som kämpat för att klara Era olika bevis. För de flesta Av Er stundar nu åter Sommarskolan på Känsö eller på någon av de andra platserna i Sverige. Hoppas att ni får det otroligt roligt, lärorikt och inspirerande. Så här i slutet på Hemortsutbildningen konstatera att flertalet av ungdomarna kom på de kursdagar då det var Navigation. men uteblev på de lika obligatoriska Båtdagarna, som också ingår i Hemortsutbildningen, vilket innebär att en liten skara försökt göra klart sluparna för sommarlägret.

LÅNA BRISSE I SOMMAR

Nu kan vi erbjuda Er medlemmar att få disponera Brisse för en fast omkostnad samt drivmedel. Hon är en motorseglare i form av en Uttern 890.
Hon är 8.90.m lång och 3 m bred och får ta 7 personer ( dock är hon nog trivsammast om man är ca 4 sovande personer ).
Du/ Ni kan välja att disponera henne en eller flera dagar. Kravet är att minst en ombord har som lägst Kustskepparexamen samt att minst en skall vara medlem i SVK. Till sommaren 2012 kommer hon (förmodligen) att ha nytt segeställ.

För mer info och bokningar kontakta Robert.

UPPMANING FRÅN KASSÖREN

Du som betalat din medlemsavgift får med flaskposten kortet för 2012. (Ett antal har redan fått detta som betalat tidigare och varit närvarande under vårens möten.) Övriga får med detta utskick ett inbetalningskort och uppmanas snarast betala årsavgiften, 200 kr vuxna och 100 kr ungdomar.