Om nyheten

Av Publicerad den 26 juli 20211 min lästid
Sjöräddningen på Käringön fyllde 100 förra året men pga Covid fick de ställa in. I går (17/7) firade de dock sina 100.1 med besked!!!
Sjövärnskåren har under många år fått inbjudan till deras aktivitetsdag de har någonstans i skärgården varje sommar, och vi tar gärna tillfället i akt att närvara. Efter att SVK 70 KÄNSÖ hämtat upp lite folk på olika platser angjorde vi Käringön 10.00. Flaggspelen vajjade, solen sken och bryggan var full med glassätande informationssugna människor. Barnen fick bla spruta vattenkanoner, flera uppvisningar av sjöräddningen under dagen, helikopterflygningar, seminarier mm fanns på agendan. Mao kunde inte stämningen inte vara bättre.
Som vanligt lockar SVK70 nyfiket folk med frågor. Vi pratade ungdomsverksamhet, Hemvärn och FM i stort och jag tycker mig känna att intresset är gott och många säger spontant att det är bra att vi finns.
Bilder o text, Karin Svensson

Inlägget GBG SVK deltagande SSRS jubileum dök först upp på Göteborgs sjövärnskår.

About the author : John Fritsch

Magnus är webutvecklare och ansvarig för webutvecklingen av Sjövärnskårernas Riksförbund och lokala kårers hemsidor.

Liknande nyheter