Om nyheten

Av Publicerad den 31 mars 20212,8 min lästid

Försvarsutbildarna har tagit fram fler nätbaserade föreläsningar anpassade för ungdomar som är medlemmar i en frivilliga försvarsorganisationer.

Läs mer om utbildningarna och anmäl dig nedan!

Att vara reservofficer

Under föreläsningen får du information om vilka möjligheter och utbildning det finns för att bli reservofficer samt vad det innebär att vara reservofficer i Försvarsmakten.

Som reservofficer tjänstgör man tidvis i Försvarsmakten och det finns en mängd möjliga befattningar, t ex som chef för en pluton eller kompani, analytiker eller militärtolk. Till vardags har du en civil sysselsättning och det du lär dig som reservofficer kommer du även ha nytta av inom din civila karriär.

Det är mångfalden, det civila yrket och den militära kompetensen och erfarenheten som gör att reservofficerare är mycket eftertraktade, både inom Försvarsmakten och på den civila arbetsmarknaden.

Föreläsare: Lennart Bergström, medlem i Rosig Göteborg (en förening i Försvarsutbildarna Göteborg) samt företrädare för Militärhögskolan som ansvarar för Reservofficersutbildningen.

Datum: 2021-04-07

Tid: 18.00-19.30

Anmäl dig här!

Cyberförsvaret

En representant från Försvarsmakten kommer att berätta om vad cyberförsvar är, vad en cybersoldat gör och hur Försvarsmakten arbetar med cyberfrågor.

I en alltmer digitaliserad värld är det naturligt att även världens försvarsmakter finns där för att försvara sina medborgare. Genom ett samarbete mellan Försvarsmakten och Kungliga tekniska högskolan (KTH) öppnades Centrum för cyberförsvar och informationssäkerhet (CDIS) förra året. Vid CDIS bedrivs forskning inom cyberarenan och det är där som Sveriges cybersoldater får sin befattningsutbildning.

Cybersoldat är en av de befattningar som är möjliga att söka om du blir uttagen för att göra värnplikt.

Föreläsare: Charlotta jobbar på Försvarsmaktens högkvarter med bl a cyberfrågor.

Datum: 2021-04-21

Tid: 18.00-19.30

Anmäl dig här!

About the author : Ida Nordfeldt

Liknande nyheter