Här har ni en intensiv och lärorik övning till sjöss ledd av Kenta Svensson!

På programmet finns bland annat:

Manöverövningar dag/natt, kasta tåg, bogsering, pejling, dödräkning, nödstyrning, sjösättning däcksbåt, man överbord, brandpump, dokumentation, ordertermologi, internationella regelverk, etc.

Tid: Start i Fårösund 23 november kl 13 med att lära känna ditt fartyg och efter middagen åker vi ut till sjöss och lägger till i en natthamn.

Övningarna fortsätter till sjöss under lördagen som även den avslutas i en natthamn.

Avslutning i Fårösund 25 november kl 14 efter återställande av fartyget.

Klädsel: Blå/Grön

Krav: För genomförande krävs minst 5 deltagare, som medtager ett gott humör

Anmälan: Snarast till Kent Svensson

Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Tfn: 070-286 68 82

Säkerhetspolitiska utmaningar med marina konsekvenser.
Plats: Marinstugan, Visby
Tid: Den 22 november kl 1800
Föredragshållare: Kk Christian Allerman
Anmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast den 13 november.

Om Sjövärnskåren

Sjövärnskåren (SVK) är en frivilligorganisation som har uppgiften att rekrytera och utbilda ungdomar och vuxna med tonvikt på den maritima verksamheten. Utbildningen ska tillgodose behovet av marint frivilliga i Försvarsmakten (FM) samt det civila samhällets behov av frivilliga vid katastrofer, olyckor och kriser, företrädesvis i anslutning till havet enligt de utbildningsuppdrag som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ger. Dessutom ska SVK stödja FM med rekrytering till såväl anställning inom FM som till befattningar inom Hemvärnet (Hv).

Vi använder cookies för att besökaren lättare ska kunna använda webbplatsen. Du kan själv stänga av funktionen via din webbläsares säkerhetsinställningar.